Amazon Retour

Wanneer u een product op Amazon.nl bestelt, is het gemakkelijk om terug te sturen wat u niet bevalt – ongeacht de verkoper of de reden voor het terugsturen! U hebt verschillende opties, afhankelijk van uw beslissing bij het bestellen en of een artikel defect is of gewoon niet aan de verwachting voldoet.

Amazon heeft als doel om klanten tevreden te houden. Tevreden klanten komen namelijk vaker terug, dus voor beide partijen belangrijk. In dit artikel vertellen we je meer over het te retourbeleid van Amazon en hoe het retourneren van producten bij Amazon precies in zijn werk gaat. Wil je een product dat je bij Amazon hebt gekocht retourneren? Lees dan gauw verder!

Hoe stuur ik een product retour?

U kunt het online ondersteuningscentrum van Amazon gebruiken om een bestelling te retourneren. Ga daarheen, selecteer het product dat u wilt terugbetalen en geef aan welk product u wilt retourneren in het gedeelte ‘artikelen terugsturen of vervangen’ van uw account. Vul vervolgens in hoeveel producten worden geretourneerd en geef aan waarom u het product retourneert, voordat u eventuele andere details toevoegt met een commentaarvak aan het eind.

Als het om meerdere producten gaat, dan geeft u ook hier aan om hoeveel van de gecombineerde product(en) het gaat en een reden van retour. Geef ook altijd aan om hoeveel producten het gaat.

Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is om meerdere artikelen in één pakket te combineren bij het retourneren. De optie ’toon meer items om te retourneren’ verschijnt in dit geval niet op de website.

Wie is de verkoper?

De eerste stap bij het retourneren van een product dat u op Amazon.nl hebt gekocht, is om uit te zoeken van wie het is verkocht heeft. Of dit nu door Amazon is of via hun Online-verkopers, die de retouraanvraag moeten goedkeuren voordat u verder gaat met de andere stappen van het proces. Nadat uw verkoper uw terugbetaling heeft goedgekeurd en instructies heeft gegeven in verband met de geldigheid ervan onder hun beleid, zullen ze binnen twee dagen reageren, zo niet eerder. Is dit niet het geval kunt u een A-Z garantieclaim indienen voor hulp!

Het krijgen van de juiste maat, kleur of een product in het algemeen kan moeilijk zijn. Gelukkig Amazon biedt een eenvoudig terugkeerbeleid als u van gedachten verandert over wat je koopt! Na een retouraanvraag via hun website, zullen zij u e-mail sturen met een retourlabel evenals instructies over hoe dit proces te voltooien.

Een retourzending van artikelen die zijn gekocht bij verkopers buiten de site van Amazon? Ze raden verkopers aan om een retourformulier op te nemen in het pakket. Is dit niet het geval? Informeer dan bij de verkoper.

amazon retour

Retouradres

Het retouradres vindt u op de sticker die u in uw e-mail krijgt wanneer u een retouraanvraag indient. Soms vindt u dit ook in het ontvangen pakket bij externe verkopers, dit kan verschillen per verkoper!

Terugbetaling Amazon

In het geval van een retourzending, hoeft u alleen maar contact op te nemen met onze klantenservice en wij zullen voor alles zorgen. Retourverzendkosten kunnen worden afgetrokken van uw terugbetaling als deze niet gratis waren voor u bij de aankoop van het artikel in kwestie. Dit is meestal alleen van toepassing is als er andere complicaties zijn, zoals een verkeerde bestelling of een defect product dat per ongeluk is verzonden. In deze gevallen, neem gewoon contact met Amazon op elk gewenst moment binnen 30 dagen sinds aankoop. Het ondersteuningscentrum voor retourzendingen van Amazon zal alles uitzoeken!

Bepaalde producten kunnen om hygiënische redenen niet geretourneerd worden. Hiervoor geldt een apart beleid voor retourzendingen. Denk hierbij bijvoorbeeld om handdoeken.

Meer informatie over retourzendingen vindt u op de website van Amazon.nl.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
© 2021 Retourneren.net. Alle Rechten Voorbehouden
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x